mandag 28. desember 2009

Tredjedagskos

Her er alt klappet og klart for tredjedagsbesøk.
Og som vanlig iler jeg rundt med kameraet ...
Ønsker dere fortsatt en god julefeiring!
Klem

lørdag 26. desember 2009

Hvit jul under festningen...

Fra første festningsport og en del av bakken vår...


Vakkert og kaldt i Lille Provence


Snø og gamle murer...

Det har snødd i hele natt!
Så nå er det skikkelig julestemning både ute og inne!
Vakkert er det, men vi kommer hverken opp eller ned bakken med bilen vår - og vi skulle vært på auksjon... Dermed blir det innekos med nye bøker og blader jeg ikke har rukket å lese.
Ikke så gæernt det!
Mens jeg skriver dette dukker det opp en snøplog...
Klem

tirsdag 22. desember 2009

Jippi - og tusen takk!

Jeg er en av de heldige som får bloggadressen med i Inspirasjonsguiden til shabby charm. Det var morsomt - og tusen takk til dere som likte bildet mitt og stemte på meg! Gå inn på hennes vakre blogg og ta en titt på alle de fine bildene til de andre som får være med.
Ser ut som byen vår er veldig godt representert...
Klem

mandag 21. desember 2009

Måtte bare ha...

Jeg har gått og sett på denne lykta flere ganger og løftet den opp - og satt den ned.
Den var for dyr - det er jo mye annet som skal kjøpes! Og ifølge en som også bor her, har vi VELDIG mange...
Uansett - denne måtte jeg bare ha! Når jeg først fikk den hjem - synes jeg den var for stor!... Men fant heldigvis en fin plass til den i annen etasje. Er den ikke vakker? Jeg har glemt å tenne lyset, selvfølgelig - men den er fin lell. Nå skal jeg kjøpe en stor julestjerne som skal stå ved siden av. Og det beste av av alt - jeg kan bruke den hele året ute og inne!
Klem

søndag 20. desember 2009

Fra loppis i Sverige

Veid og funnet for lett?

Denne morsomme vekta fant min kjære i Sverige i går.
Han har nese for sånt, den "gutten"...
Jeg vet ikke om den er satt sammen av gamle og nye deler.
"Øsevekta" på venstre side ser litt vel blank ut,
men den er buklete og slitt!
Jeg synes den er fin uansett! Nå har vi fyrt opp i peisen, det er utrolig surt og kaldt ute. Pinnekjøttet er i hus og det er en del kilo - for vi skal ha mange på besøk i løpet av jula. I kveld skal vi bake kromkaker - det er et fellesprosjekt hvor jeg lager deigen og legger i jernet, og "designeren" sitter ved siden av klar til å forme kakene... En tradisjon!
Ønsker dere en fin søndagskveld :o)
Klem

lørdag 19. desember 2009

Hvit stuekrok

Juletreet kommer i spisestua og det sorte og hvite bordet måtte opp i annen etasje. Dermed ble det en del fiksing og flytting for at det skulle bli bra der oppe... Sånn er det bare, nå får vi se om jeg gir meg med dette!

Nå gleder jeg meg til en deilig helg med litt pakking og baking! Det kan også bli en snartur til Skee i Sverige hvor det er bruktmarked lørdag og søndag fra 11.00 til 19.00.
En riktig god helg til dere!
Klem

torsdag 17. desember 2009

Tro det eller ei...

Det er kaldt og nydelig sol i dag. Den skinner inn i et vindu som snart skal pusses, tror jeg...
Det er ikke så lurt å slite seg helt ut har nå jeg funnet ut :o). Vi må nok glemme fruene på 50-tallet som hadde sju slag kaker i boks - og vegger, tak og vinduer nyvasket til julaften... De var nok fullstendig utslitte når jula endelig kom. Bedre med litt støv i taket og ett blidt ansikt i jula. Det er nå min mening da. Og grønnsåpelukt i huset vårt skal det bli lell...
En god dag til dere fra en litt "slækk" (som vi sier i er i byen) husfrue!
Klem

tirsdag 15. desember 2009

Dagene går for nå...

...og her sitter jeg og blogger - hjelpe meg :o)
Men det er viktig at man koser seg og ikke bare stresser. Jeg synes det er deilig med en pause fra det jeg holder på med akkurat nå. Jeg tegner et barneportrett etter foto - dette er noe jeg har gjort mange ganger, men det begynner å bli en del år siden - og jeg sliter...
Obs! Skriver ikke dette for å markedsføre,
men bare for å "sutre" litt...
Håper dere får en fin kveld, jenter - og takk for at dere liker det jeg legger ut. Fikk mange hyggelige kommentarer angående trappa - morsomt fordi jeg er veldig stolt av den!
Klem

mandag 14. desember 2009

Gode minner...

Her sitter "personene" i min nye header på rekke og rad.
Disse småtassene fikk jeg av en venninne for ca 15 år siden - de har sittet på stas hver jul uansett hvor jeg har bodd. Når jeg tar dem fram tenker jeg alltid på henne! Vi møttes for første gang da hun var fire og jeg var åtte år - hun "hang etter" søsteren som noen år eldre... Vi har bodd på forskjellige steder og med mange mil mellom oss, men har fulgt hverandre i tykt og tynt - uansett! Nå bor vi i samme by og skal spise pinnekjøtt sammen tredje juledag...
I dag er vi bestemødre :o)
Klem

Kan jeg få komme inn?

Om dette er Rødhette eller en nissefrøken vet jeg ikke,
men hun er så nydelig!
Jeg er ikke noen stor nissefan, men vi kjøpte en eske med forskjellig småting på en auksjon i Sverige og fikk en masse nisser med på kjøpet. Tror ikke de er så gamle, men de er morsomme! Nå oppholder de seg på plassen foran zinkhuset og som vi ser er det en eller to som har lyst til å komme inn...
Klem

lørdag 12. desember 2009

Nå er det trappen sin tur...

Som sagt var jeg på Plantasjen i går. Der kjøpte jeg et lite søtt juletre og fire hvite emaljerte bøtter. Treet skal pyntes senere. Hva med små blondesløyfer og heklede snøfnugg? De pottene jeg hadde ute tåler ikke frost og nå kan det jo komme kuldegrader hvert øyeblikk. Synes det lysnet med de hvite pottene og når lysene tennes i lyktene jeg skal sette ut, blir det nok vakkert. Vi har mye å glede oss til vi som er interiørgale... :o)
God helg!
Klem

fredag 11. desember 2009

Det vakreste...

Man kan finne så mye nytt og vakkert i butikkene - og jeg elsker å gå og titte, kjenne og gruble. For med bare gamle ting i et gammelt hus blir det for mye av det gode. Jeg synes det er viktig med en blanding.
Men uansett - det vakreste jeg har er dette:
Den slitte stolen, den gamle døra, klaffebordet og vedkassa.
Noe har jeg slåss for på auksjoner - annet har jeg fått rett opp i hendene! Og jeg blir like lykkelig hver gang. Uansett hva man plasserer på bordet, eller som her på stolen, nydelig blir det!
Ja, ja - i dag skal jeg på plantasjen for å finne et lite tre som skal stå ute på trappen. Og jeg kjenner meg sjøl - det kan også bli noe mer (som er laget i år...)
En god dag til alle dere som elsker det vakre -
om det er nytt eller gammelt!
Klem

torsdag 10. desember 2009

Bruksrommet

Et bilde fra spisestua som vi bruker hver dag - vi har ikke bord på kjøkkenet (som vi ser til venstre). I dette rommet er vi aller mest - og det er nok det rommet jeg er mest glad i. Det er noe med lyset og utsikten og varmen... Her er et bilde tatt før julefargene kom på plass. Nå sitter jeg her i dette rommet og følger med på Obamas tur til slottet :o)
Klem

onsdag 9. desember 2009

Kveldsstemning uten julepynt...

Jeg har sagt det før og jeg sier det igjen - nå er jeg blitt helt hekta på fotografering. Jeg har tuslet rundt i dette huset i over syv år - skulle tro jeg hadde sett det meste. Neida - etter at jeg fikk kameraet mitt ser jeg alt på en ny måte...
Jeg lover - ingen fler innlegg eller bilder fra meg i dag...
Godnatt :o)

Blogge- og jobbekrok med stripete puter...

Disse tripete putevarene har jeg kjøpt hos Kid - er så glad i dem.
Passer fint til jul og til resten av året. Her er de på slagbenken i spisekroken.På baksiden eller forsiden er det er et nydelig gammelsdag blomstermønster som er litt mer sommerlig. Samme stoffet finnes i også i sengeteppe.
I dag har jeg ikke vært ute av døra,
men jobbet på PCen (ikke blogg :o))...
Fant et motiv i bloggekroken min i spisestua nå i kveld.
Det hadde jeg ikke trodd :o)
Ha det godt folkens! Håper dere får en fin kveld - mørket.
Nå får stearinlysene mine "ben å gå på" -
og det er nok ikke bare hos meg!
Klem

tirsdag 8. desember 2009

Hvitt er vakkert...

... også i julen. Det er vel ikke mer å si om det :o)
Ønsker dere som titter innom bloggen min en riktig fin tirsdagskveld. For dere som ikke fikk sett "Forbrytelsen" på torsdag, kommer den på NRK3 i kveld...
Klem