onsdag 27. mai 2009

Vakre små detaljer...

I dag har jeg kjøpt bladet Jeanne d`Arc Living hos butikken Alle tiders interiør i Storgata i Halden. Har ventet på det lenge! Alle tiders interiører en vakker butikk for de som liker den gamle og litt slitte stilen. Der fant jeg en nydelig snelle med 20 meter smal blonde (vintage ribbon fra House Doctor). Kan knytes på lysestaker, stiftes på hyller eller bare ligge i en haug som her. Vakkert synes nå jeg...

søndag 24. mai 2009

Trivsel i solskinnet

Dronning Ingrid pelargonia eller Mårbacka som den også kalles

lørdag 23. mai 2009

Nå begynner det å komme seg...


I dag har vi fått på plass noen gamle kurvstoler og veggkurver med blomster. Som dere ser flyttes høna rundt i solen. Neste prosjekt er å lage en hylle/benk hvor vi kan sette den lille grillen vår og kanskje noen potter med krydderplanter :o) - Vi har noen fliser til overs fra kjøkkenet som vi kanskje kommer til å bruke på benkeplaten. Det eneste som er kjøpt nytt av møbler her i lille Provence er de hvite benkene - og det er jeg stolt av. Kurvstolene + bordet kjøpte jeg for femti kroner på auksjon i Sverige. Plata til det store trebordet (som står ute i all slags vær) har vi fått av gode venner :o) Vi er heldige!

fredag 22. mai 2009

... og her kommer noen flere utsiktsbilder

Er det rart jeg ble betatt? - Og kjøpte på impuls...
Og at jeg ikke angrer?

Utsikt...


Noe av det første jeg la merke til i huset her var den nydelige utsikten fra alle rom. Nå har jeg tatt bilder fra tre av dem - og det på en regnværsdag. Det kommer nok flere bilder...

torsdag 21. mai 2009

Søndagstur på gamle Sørhalden


Her var det nok skummelt å gå for 100 år siden...

Sjøbod som er blitt arkitektkontor - morsom dør...

Hvor kommer det navnet fra tro? Var gata full av lavendel?

Koselig vindu i en gammel stall som er omgjort til bolig


Det luktet fra syrinene - nydelig...

torsdag 14. mai 2009

Noen husdetaljer som jeg synes er spesielle....

Gammel bjelke innfelt i nytt skap

Gammelt, skjevt og vakkert... :o)

Nydelig snekkerarbeid - ikke rart at huset har vært nominert til byggeskikkpris

Hvor mange damer har skurt dette gulvet og den slitte terskelen tro? I en periode på midten av 1800-tallet bodde det 33 personer her. Gulvet nærmest er fra 1827 det bak terskelen ble lagt i 1984. Da måtte en del råttent materiale fjernes, men alle listverk osv er laget etter gamle originaler.

Inngangsdør med gardiner fra loppis i Budapest
Nydelig smijernsarbeid

tirsdag 12. mai 2009

Høna m.m. på plass i bakgården


Nå har høna kommet på plass i friluft. De andre småtingene har jeg plassert på en gammel svensk eggekasse.
Har fått to forskjellige typer lavendel fra min hyggelige nabo. Nå skal det bli spennende å se om de trives! Her skal plantes mye mer etterhvert, men venter på den gode varmen :o)

mandag 11. mai 2009

Dagens markedføring - Krukkegården

Kjøpte ingen krukke i dag, men de fantes i alle størrelser! Mye lekkert - og dyrt... Her er det jeg kjøpte i dag: rusten høne :o) - rusten potteskjuler med lavendel, fire sukkulenter (trenger lite vann) og en krans av kvister. Bærre lekkert! Alt skal ut i Lille Provence. Følg med...

søndag 10. mai 2009

Glimt fra Lille Provence

I morgen skal vi til Krukkegården i Drøbak. Der har de planter og krukker og saker og ting... Skal prøve å få til en litt gammeldags uteplass - vi kaller den jo Lille Provence - det forplikter :o)

fredag 8. mai 2009

Ny utstilling i Pust i bakken

Den 20. juni blir det åpning i galleriet vårt igjen.
Denne gangen er det bilder av Imre og meg. Noen nye og noen som er blitt vist tidligere. Noen epler kanskje?...
Sender ut invitasjoner, men for sikkerhets skyld, hold av dagen og kvelden. Regner med at Imre kommer til å ha noe gulasj på lur!

Er opptatt av sko - og stoler...

"Etter dansen" - olje på lerret, malt i 2004

"Hos bestemor" - olje på lerret, malt 2004


torsdag 7. mai 2009

Dagens vårbilde

Nå begynner det gamle epletreet i bakgården å blomstre. Har satt noen grener i en gammel kaffekanne fra et loppemarked. Ute regner det i dag...

Trondheimstur

Har vært på venninnetur til Trondheim og opplevd mye fint, bl.a et besøk på et lite privat leketøysmuseum. Nostalgisk! Legger ut et nydelig bilde fra Åses hus som utvendig er i gammel stil og innvendig er helt moderne - vakkert, spør du meg!

onsdag 6. mai 2009

Interiør


Noen hvite funn...

Fra stuen i annen etasje med en gammel flott dør fra auksjon i Sverige og en "almoge" stol fra Ed


Fra kjøkkenet med hjemmelagde hyller og pyntehåndkle fra Sverige


Det gamle hjørneskapet fant vi på Bislett i Oslo.
Det ble fraktet hjem i vår lille Toyota Yaris...
Innholdet er stort sett kjøpt på auksjon i Sverige


Et gammelt klaffebord kjøpt hos brukthandel ved Svinesund.
De tørre rosene står i et blått emaljert litermål fra Ungarn

mandag 4. mai 2009

Detaljer fra huset vårt


Huset vi bor i ligger under Fredriksten festning i Halden og ble bygget opp etter bybrannen i 1826. Det er et lite empirehus som det er mange av i Halden. Huset ble ombygget i 1880-årene, da hevet de takgavlene slik at flere mennesker kunne flytte inn. Det har bodd opptil 33 mennesker her. I dag er vi to... I 1984 startet en omfattende ombygging og huset ble ført tilbake til den opprinnelige stilen. Vi kjøpte huset i 2002 og trives veldig godt!

I papirene fra 1827 beskrives eiendommen slik:
"En tømmerbyggning med Bord- og Tegltag. 14 alen lang, 13 alen bred, deri 2de Værelser. 2de Kjøkkener, 1 indredt og 1 uindredt og 1 uindredt Quistværelse, 9 Fag Vinduer, 3 kakkelovne" ...

Velkommen til Marits pust i bakken


På denne bloggen vil jeg legge ut bilder fra huset mitt - og malerier og fotografier mannen min og jeg stiller ut i galleriet "Pust i bakken".